Galejteatern

En professionell amatörteater

Om föreningen


Det som idag är Galejteatern började som en amatörteaterstudie- cirkel hos Studiefrämjandet i Lund under 2003. Det gemensamma teaterintresset och att man ville fortsätta tillsammans ledde till att vi i november 2003 formellt bildade amatörteaterföreningen Galejteatern. Målsättningen var att till sommaren 2004 sätta upp ett sommarlustspel. Sagt och gjort, i juni 2004 var det så dax uppe vid Kronetorps mölla i Arlöv. Den nyskrivna pjäsen hette ”Tjarrlek och Fulasång” och lockade många nyfikna att komma och se och njuta av både den vida utsikten och ett genuint folklustspel.

2006

imggruppene
Urpremiärensemblen bestående av 11 aktörer och 4 dansare.

Premiärsommaren gav mersmak och sedan dess har vi hunnit fira 10-årsjubilum vid möllan och varje gång med en nyskriven orginaluppsättning. Men Galejteatern har inte bara ägnat sig åt sommarteater. Under de gångna åren har vi också spelat dramer, komedier, barnteater, minrevyer och cabaréer.

Som ideell förening har vi ingen anställd personal. All vår verksamhet bygger på fri och frivillig grund och i kamratlig anda hjälps åt.

Är du nyfiken på att bli medlem? Klicka här för mer info!


Föreningsfakta

E-Post:
Info@Galejteatern.se

Telefonnummer:
0709 928550

Organisationsnummer:
802416-9412

Bankgironummer:
5097-1449​


Galejteatern samarbetar med Studiefrämjandet Skåne

nemis_logotyp_inkl_text